Tippeligaen 2009: Tromsø IL - Rosenborg BK

Publikum på Alfheim en vinterdag i mars.

Man får ikke alltid som fortjent i fotball. Akkurat slik var det på Alfheim i dag. På et vinterlig underlag spillerne behersket oppsiktvekkende godt, synes jeg "Gutan" fikk dårlig betalt. Første omgang er en av de merkeligste jeg kan huske jeg har sett på lenge. For TIL scoret ikke på noen av sine mange sjanser - mens Rosenborg stort sett scoret på alt.  Derfor sto det 0-3 til pause.  Og da RBK gikk opp til 4-0 tidlig i andre omgang kunne det bli riktig stygt.

Nå kom det to reduseringer det siste kvarteret. Og sånn sett ble ikke resultatet så ille som det kunne blitt. Men bevares; 2-4 er hardt nok å svelge i årets første hjemmekamp. Det skyldes ikke bare uflaks, men en god porsjon udyktighet også. For eksempel har ikke Sead Ramovic vært den solide ryggraden vi er blitt vant med. Sead og Tore Reginiussen var for passive på den første scoringen. På motsatt ende av banen hadde RBK den matchvinneren TIL manglet i denne kampen. Landslagskeeperen, Rune Allmening Jarstein, hadde to avgjørende redninger - først da han fistet Joel Lindperes kanonskudd i stanga på 0-0, og deretter på ei heading fra Sigurd Rushfeldt.

RBKs tredje scoring skulle aldri vært godkjent. Men så fikk TIL et straffespark da Rushfeldt sto i offside. Så TIL tapte ikke denne kampen på dommerfeil. Men litt på grunn av uflaks. Og mest fordi Rosenborg var litt dykigere i avgjørende situasjoner.

Tromsø ILs beste i denne kampen var Miika Koppinen. Spilte med stor ro og var en viktig igangsetter. Knallsterk scoring, knuste Prica i lufta.  Dommer var Tom Henning Øvrebø fra Nordstrand.

Oppdatert: 24.03.2008