Tippeligaen 2009: Sandefjord - Tromsø IL

Martin Knudsen avklarer med ei heading, mens Tom Høgli følger med. 

Etter flere kamper i høstsesonger med imponerende prestasjoner, ble kampen mot Sandefjord et gedigent antiklimaks. Sjansefattig, forholdsvis temposvakt og med laber underholdningsverdi. Sandefjord var ikke nevneverdig bedre enn TIL, men langt mer effektive – og med en åpenbar matchvinner i Malick Mane. Senegaleseren, som ofte svinger voldsomt i prestasjonene sine, lot pendelen svinge til maksnivå mot TIL – og avgjorde kampen med to scoringer. 

Klart førende.
I første omgang var TIL det klart førende laget, uten at omgangen av den grunn tåler betegnelsen «god» fra Gutans side. Kvaliteten på presisjon og balltempo var langt svakere enn i kamper som for eksempel mot Athletic Bilbao og Stabæk. Men innsatsen var sterkt nok til å hindre Sandefjord fra å skape noe eget spill – langt mindre komme til målsjanser. 

Men så mange TIL-sjanser ble det heller ikke skapt. Det ble med én; da Tom Høgli fant Sigurd Rushfeldt med et perfekt innlegg (5. min.). Men lagkapteinen lyktes ikke i å styre headingen mellom stengene. 

Bare to minutter senere var Joel Lindpere nær få uttelling. Morten Moldskred gjorde et glimrende forarbeid på høyrekanten, og kronet dette med et perfekt innlegg. Lindpere var centimetere fra å komme foran midtstopperen og styre ballen i mål, men lyktes ikke i å komme til avslutning. 

Kortslutning.
Etter pause var det forventet at TIL skulle løfte seg et hakk eller to, og kontrollere inn tre fortjente poeng. I stedet skjedde det motsatte; det var Sandefjord som løftet seg – satte TIL under et slags press, og spilte seg til flere hjørnespark. Målsjanser var det stadig smått med – for avslutningene kom primært fra meeeget langt hold, og stort sett kontrollerbart for TIL-keeper Sead Ramovic. 

Likevel var det på et distanseskudd at Sandefjord skulle score sitt første mål (68. min.). Énmannsangrepet Malick Mane sto (!) med ballen i beina ved cornerflagget, trakk seg utover – til hjørnet av 16. meteren og leverte en stjernescoring. 

TIL gjorde endringer i laget i et forsøk på å utlikne. Men i stedet lyktes det Malick Mane å doble ledelsen, da Ørjan Røyrane overlistet TILs offsidefelle og satte Mane opp alene med Ramovic. 

Flere sjanser? Jo, Erik Mjelde for hjemmelaget (76. min.) fikk smelle til fra elleve meter, uten å klare å overliste Ramovic. Og TIL burde hatt minst én scoring i sluttkvarteret. Aller nærmest var innbytter Remi Johansen (90. min.) med skuddet i tverrliggeren.

TILs beste var Tom Høgli.   Dommer var  Dag Vidar Hafsås.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 18.09.2009

Del dette: