Tippeligaen 2007: Tromsø IL - Fredrikstad FK

Sigurd jubler etter målet mot Start.

TIL får en pangstart på kampen allerede etter ni minutters spill da Douglas Sequeira spiller vegg med Sigurd Rushfeldt og kommer alene med Fredrikstad-keeper Shaaban. Fra skrå vinkel plasserer costricaneren ballen nydelig borte ved lengste stolpe og sender TIL i ledelsen.  Fredrikstad utligner to minutter senere med et nydelig angrep, men TIL slår imidlertid kjapt tilbake. Martin Knutsen  slår et innlegg fra høyre over hele forsvaret til FFK hvor venstrekanten Joel Lindpere står alene. Han skyter ballen inn i feltet hvor den treffer kneet til Lars Iver Strand og i mål. Hjemmelaget går opp til 3-1 da Ole Martin Årst header et Lars Iver Strand-frispark i krysset fra 15 meter. Vakkert !

Kampen faller litt i andre omgang etter den spudlene første omgangen, men TIL får nettkjenning allerede etter fire minutters spill. Thomas Hafstad skaffer et frispark nede ved hjørneflagget til Fredrikstad, og Martin Knutsen legger en nydlelig ball til Christian Steen, som umarkert header den i mål. Etter dette kontrollerer TIL kampen fullstendig, og seieren kunne vært større. Christian Steen har blant annet et forsøk som treffer stolpen.

På et jevnt godt TIL-lag er det Lars Iver Strand som markerer seg som TIL`s beste. Han gjør en fantastisk kamp. Briljant teknisk, stor løpskapasitet, en scoring og en målgivende.   Dommer var Per Ivar  Staberg fra Harstad.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 07.05.2007