Tippeligaen 2006: Viking - Tromsø IL

TIL er nå soleklar favoritter til å rykke ned. Til fotball-Norges bakgård.  Ikke bare for at laget ligger håpløst på bunnen. Men rett og slett fordi laget for øyeblikket har nærmest fraværende angrepsspill. Vi registrerte ikke en sjanse på 90 minutter. I en kamp hvor  laget måtte jage en scoring fra det 50. minutt, da Peter Ihje scoret på en av Vikings ti sjanser.  For når kampprogrammet tilsier seier mot Lillestrøm og Vålerenga borte, må voldsomme forandringer skje i det offensive spillet.

TIL slet egentlig i hele første omgang mot kvikke Viking som kom til mange skudd, men en god Sead Ramovic sørget for at det ikke ble noen baklengst. Selv da Christian Steen felte Alexander Ødegaard på overtid i omgangen, klarte ikke Allan Gaarde å få straffen i mål. Offensivt var det nitrist av TIL , som ikke klarte å skape en eneste sjanse.

Andre omgang fortsatte som den første. Og Viking fikk betaling allerede etter fem minutter, da et passivt TIL-forsvar ga Ihje muligheten til å score. Så hadde TIL sine fem eneste gode minutter i kampen, før Viking tok over igjen. Sigurd Rushfeldt fikk dog lagets eneste sjanse, men nikket rett på Asper etter et kvarter. Kampen ebbet ut i tre poeng til Viking. Og TIL fikk det ikke akkurat lettere av at Joachim Walltin ble utvist på overtid, etter to gule kort. 

TILs desidert best spiller var Sead Ramovic, han reddet mange Viking-sjanser, deriblant et straffespark.   Dommer var Terje Hauge fra Olsvik.

 

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Avisa Tromsø).

Oppdatert: 02.10.2006

Del dette: