Tippeligaen 2006: Tromsø IL - Start

Det slår aldri feil: Snøbyger, minusgrader, flomlys og Alfheim. Da er det bare å møte opp. For med denne vinterlige rammen, står det som regel noe på spill på 70 grader nord. Det gjorde det definitivt denne gangen også.  Dette var søndagen da TIL kunne sikre seg mot direkte  nedrykk - etter å ha ligget under streken i stort sett hele sesongen.

"Gutan" trengte "bare"  å slå Start - pluss å få litt hjelp fra Rosenborg og Stabæk. Resultatene fra de andre arenaene kom som bestilt. På Nadderud rant målene inn i Molde-målet, Rosenborg gjorde jobben utover andre omgang - som om ikke det var nok : Odd tapte hjemme. Sandefjord tapte hjemme. Og Ham-Kam tapte i Bergen.

Men i en vinterkledd Tromsø var det ikke slutt - på grunn av Morten Pedersens dramatiske skade på slutten av første omgang - og et par tre kostepauser a la Chelsea i 1997.  TIL kjørte over Start og jaget og jaget og jaget målet som som ville løfte laget opp på niende plass. Til slutt kom det. Signert sånn halveis i blinde av Benjamin Kibebe. TILs fjerdevalg på midtstoppeplassen nå i innspurten. Og en spiller som forlater TIL etter bare to sesonger i klubben fordi han vil ha andre utfordringer. Så tilfeldig kan fotballen være. Så vanvittig deilig kan fotballen være.  Tre strake seirer mot FFK, LSK og Start - samme rekka som i fjor høst - har nok en gang tatt TIL vekk fra kanten av stupet. Igjen ser det ut til at "Gutan" skal unngå kvallik.  

TILs bestemann var denne gangen Tore Reginussen.   Dommer var Kjetil Sælen fra Arna/Bjørnar.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 30.10.2006

Del dette: