Tippeligaen 2006: Tromsø IL - Fredrikstad FK

Klesstilen til Stephen Ademolu (23) skal ha vært medvirkende til at han i vår ble skjøvet ut i kulden av Ivar Morten Normark.   Vraket i vår. Helt i går. Stående ovasjoner og banens bestemannpris. Kampen var tidenes beste i TIL-drakt for Stephen Ademolu, Ifølge ham selv, og stort sett alle andre. Hans 1-1-scoring og målgivende pasning til 2-1 var helt avgjørende for at TIL slo Fredrikstad.

TIL åpnet friskt i første omgang, og Ole Martin Årst får en sjanse allerede etter tre minutter på et utspill fra Sead Ramovic. TIL-spissen forsøker imidlertid en dårlig lobb fra 20 meter alene med Rami Shaaban. To minutter senere styrer Årst en corner fra Yngvar Håkonsen mot mål, men Fredrikstad redder på streken. Etter 21 minutters spill tar gjestene ledelsen da angrepstalentet Tarik Elyounnoussi får stå umarkert inne i feltet, og setter ballen inn via stolpen. Resten av omgangen ebber ut uten det helt store spillet.

11 minutter ut i andre omgang er spilt da Lars Iver Strand får ballen på rundt 18 meter. Hjemmepublikummet roper "skyt"  til Strand, men TILs midtbanespiller slår i stedet en fiks stikker til Stephen Ademolu som er på vei mot straffemerket. Alene med FFK-keeper Shaaban setter Ademolu ballen sikkert i nettet og utligner til 1-1.  I det 74. minutt mister tidligere TIL-spiller Tamas Szekeres ballen innenfor 16-meteren til nettopp Ademolu, som serverer ballen på sølvfat til Ole Martin Årst som setter inn 2-1 helt alene foran kassa. På overtid slår Lars Iver Strand et glimrende innlegg mot Sigurd Rushfeldt på bakre stolpe, som styrer inn 3-1. og dermed sikrer seieren.

Banens beste var Stephen Ademolu, men det var flere som utmerket seg positivt, deriblant Sead Ramovic, Christian Steen og Patrice Bernier.   Dommer var Svein Odvar Moen fra Haugar.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 16.10.2006