Tippeligaen 2006: Tromsø IL - Brann

Mens vi ventet på avspark og snøfillene ramlet ned over Alfheim litt før klokka 20, skjedde følgende: Ham-Kam slo Lyn,  Sandefjord banket Viking,  Molde slo gulljagende Lillestrøm på Røkkeløkka. Dermed var utgangspunktet brutalt: Med tap for Brann ville TIL ha 7 poeng opp til sikker plass. I praksis langt på vei mot Notodden og Mandalskameratene.

Men det var tydelig fra første avspark at dette var en match "Gutan" ikke hadde til hensikt å tape, Agressiviteten var der.  Det høye presset satt.  Kombinasjonene satt.  Og Brann lignet plutselig på alt annet enn en serieleder. Vikar-kaptein Erlend Hanstveit skjønte knapt hva som traff ham, da en utrolig tent Stephen Ademolu stjal ballen inn i Branns 16-meter etter ti minutter.  Resten ordnet super-spissene Årst og Rushfeldt. Klart det betydde å ha "Rish" tilbake på banen etter sykdom, karantene og lysketrøbbel.

Etter et fyrverkeri av en første omgang var det knapt noen på Alfheim som merket hvor kaldt det egentilg var.  Men frysingene kom bare minuttet ut i andre omgang.  En kjapp overgang satte TIL-forsvaret ut av spill, og til slutt klarte ikke Kibebe å henge med på Waagan Moens finter. 

Men  var det noen av TIL-spillerne som hang med nebbet - og lot frykten om nedrykk gripe tak i psyken?  Jeg så ingen. Det jeg derimot så var spillere i rødt og hvitt som virkelig spilte med hjertet. Men i over en halv time stod det 1-1.  Ett poeng var bare ikke nok.  Da bestemte Patrice Bernier seg.  Canadieren, som ikke hadde scoret et seriemål på snart to år, bommet på blinken på et frispark tidligere i andre omgang.  Men på andre forsøk, igjen med to skritts tilfart, traff Bernier blinken.  Og da 2-1 ble til 3-1 via albuen til Tore Reginiussen var de tre livsviktige poeng i boks.

Aller best blant mange gode TIL-spillere var kaptein Ole Martin Årst.  Han scoret ikke selv. Men måten han jobbet fram 1-0 og 3-1 på, viser hvorfor Årst er fast mann i Åge Hareides landslagstropp. Takk for nok en polar fotball-opplevelse på Alfheim.   Dommer var Brage Sandmoen fra Kjelsås.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 25.09.2006

Del dette: