Tippeligaen 2006: Stabæk - Tromsø IL

Stabæk startet envegskjøringen allerede etter 23 sekunder og TIL skal være glade for at det ikke ble styggere sifre. Han innrømmer det selv, den hardt presseede TIL-trener Ivar Morten Normark. - Vi ble rundvasket i første omgang. De overkjørte oss noe vanvittig, spesielt de første 20 minuttene.  Allerede etter 23 sekunder måtte TIL-keeper Kenny Stamatopoulos, i aksjon etter usikkert forsvarspill. Det ble gjennomgangsmelodien på Nadderud.

Riktignok nok har Tippeligaen vært rekordjevn så langt i år. Men at det er forskjell på topp og bunn, var kampen et tydelig bevis for. Anført av brasilianeren Alazinho kjørte Stabæk over lammede TIL-spillere. Gjestene hadde så store vanskeligheter med å stoppe Stabæks brasilianer at både Hans Åge Yndestad og Ole Andreas Nilsen fikk gult kort etter feilslåtte forsøk, mens Joachim Walltin burde fått det.  Selv med et klart spillemessig overtak, klarte ikke Stabæk å få uttelling. Men periodevis var det tydelig at laget ikke har tapt hjemme på hele elleve måneder.

Sigurd Rushfeldt skulle være TILs frelser og mye er skrevet om hans gjenntreden som Ole Martin Årsts spissmakker.  Kanskje trenger de bare tid - kanskje er allerede deres tid forbi.  I løpet av kampen hadde Stabæks farlige spisspar en rekke avslutninger. Kun et par glimrende beinparader av Kenny hindret scoringer. Men scoringen kom etter 34 minutter etter en heading av Daniel Nannskog.

I løpet av de 45 første minuttene hadde ikke TIL et eneste skudd på mål. Den første kom på overtid. Det var et under at TIL kom tilbake i andre omgang. En god periode og en sprudlene Patrice Bernier ført TIL inn i kampen. Hans pasning til Ole Martins utligningsmål var en perle. Men det stoppet ikke der. Stabæk kom tilbake og TIL er igjen alene på bunnen.  

Kampens beste TIL-spillere var Kenny Stamatopoulos.   Dommer var Svein Erik Edvardsen fra Hamar.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 25.07.2006

Del dette: