Tippeligaen 2006: Lyn - Tromsø IL

Tre scoringer. Årets første seier. Derfor hadde Ole Martin Årst all grunn til å slippe jubelen løs - før han slo fast at TIL må holde seg på dette nivået om det skal bli poeng i fortsettelsen. I går var det "inte sjuk, bara svenskt" på Ullevall.  Benjamin Kibebe og Arash Talebinejad satte inn årets første seriemål - begge med hodet. Benjamin trives mot Lyn på Ullevall. I fjor ble 25 åringen matchvinner. I går sendte svensken TIL i ledelsen med sin første scoring for sesongen. Sammen med Tore Reginussen har Kibebe inntil videre vunnet kampen om stopperplassene i TIL. Midtstopperne hadde ingen problemer mot Mcallister og Magnus Powell.

Arash Talebinejad imponerte samtlig da han slo til med to scoringer i sin første kamp i TIL-drakten - mot TUIL i Skarphallen. Den første scoringen i Tippeligaen kan han takke Ole Martin Årst og Thomas Hafstad for. TILs lagkaptein serverte ballen til Hafstad som la et perfekt innlegg til svensken.

1. omgang:   TIL var bittelitt heldige da Mcallister misser en stor mulighet mot en Borch på mellomdistanse etter tolv minutter. Etter det er resten av omgangen nesten bare TILs. Laget overkjører tidvis Lyn, og scorer tre ganger.  Først på hodet ved Benjamin Kibebe.  Så er det Årst selv. Han spiller først glimmrende fri Stephen Ademolu. Skuddet hans reddes, men Årst er kant.  Unge Ruben Yttergård Jenssen imponerte også med et skjeldent blikk for spillet til en 16-åring å være, ta vare på dette talentet.   Dommer var Jørn Erik Schjetne fra Fløya. fremme på returen og scorer. På det tredje målet er igjen Årst involvert. Han legger frem til Thomas Hafstad, som slår et godt innlegg til Talebinejad. Svensken setter hodet til. og scorer sitt første mål. Rett etter får Mcallister lov å sette inn 1-3 fra langt hold.

2. omgang:  TIL går på banen for å ri på ledelsen, og gjør det meget godt. Laget spiller kompakt bakover og tar få sjanser. Det betyr en kjedeligere omgang, hvor det er veldig få sjanser. Lyn dominerer riktignok spillemesig, og skaper en veldig stor sjanse mot slutten. Men et heroisk TIL-lag rir stormen av, og sørger dermed for sesongens første seier.

TILs beste var Ole Martin Årst som var innvolvert i alle tre målene.   Dommer var Svein-Erik Edvardsen fra Hamar IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Bladet Tromsø).

Oppdatert: 08.05.2006