Tippeligaen 2006: Lillestrøm SK - Tromsø IL

Dette var et ran. Men et velforjent et. Etter en sesong hvor direkte uflaks har vært flere fiaskokriterier kom endelig flaksen over på TILs lag.  Og så til de grader !   En håpløs feilslått og naiv taktikk fra start. Totalt underlegenhet i skuddstatistikken. Kraftig underlegenhet i sjansestatistikken. Normalt skulle det betydd et soleklart tap.

Lillestrøm dominerte banespillet i første omgang stort. I det 16. minutt bør Lillestrøm få straffespark når Morten Pedersen feller Robert Koren innenfor 16-meteren. Dommeren gir imidlertid frispark utenfor. Koren hadde flere farlige avslutninger, blant annen etter 24 minutter da sloveneren vinner ballen på 20 meter og skyter fra hjørnet på 16-meteren, men ballen klareres til hjørnespark. TIL er svært tamme og heldige som hadde 0-0 ved halvtid i regnet på Åråsen.

Igjen åpner Lillestrøm frisket i andre omgang. Bjørn Helge Riise har en bra mulighet etter 60 minutter, men sklir på fem meters hold, og ballen går utenfor. I det 67. minutt stilner Sigurd Rushfeldt hjemmepublikummet og header TIL i 1-0 ledelse etter et innlegg fra Lars Iver Strand - på lagets første sjanse i kampen. Ni minutter før full tid banker Ole Martin Årst inn 2-0 på straffe etter at samme Rushfeldt var blitt lagt ned av Rambekk. Like før slutt reduserer Koren til 1.2 etter rot av Sead Ramovic og Christian Steen. Men "Gutan" ror seieren fint i land.

TILs bestemann var Christian Steen.   Dommer var Espen Berntsen fra Vang.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 24.10.2006