Cup NM 3.runde 2006: Bodø/Glimt - Tromsø IL

Tromsø IL ble cupmester i 1986 og 1996, det var ventet at det skulle gjenta seg i 2006, men det ble et smertefullt nederlag for erkerivalen Bodø/Glimt. Det var et hav av feilpasninger, dårlige valg og lite samhandling, oppsumerte TILs trener Ivar Morten Normark.  Og det hele var også så fortjent, så fortjent. For å si det i tall. Etter en hederlig sluttspurt i siste halvdel av andre omgang falt laget totalt sammen. Åtte for, inkludert to stangskudd, talte vi for Glimt.  For TIL var et leggtreff fra Lars Ivar Strand det eneste som lignet på et anstendig angrep.

TIL tok forskriftmessig ledelsen ved Lars Iver Strand, reduseringen for Glimt kom på et tvilsomt dømt straffespark. Så kom et frispark fra 30 meter som gikk rett gjennom muren - midt i målet på en nærmest komisk måte - dermed 1-2. Da det var tre minutter igjen utlignet Sigurd Rushfeldt slik at det ble ekstraomganger.

Disse omgangen vant Glimt 2-0 med scoringer av Håvard Sakariassen og Stig Johansen. Tre av Glimt-målene kom på dødballer, her må det skjerpings til i seriekampene framover. Og snipp, snapp, snute, så er cupeventyret ute for TIL. Det er ikke første gang TIL ryker ut for Glimt i cupen, det gjorde de også i 1993 og 2003. På de ti siste kampene i cupen har TIL spilt hele ni bortekamper.

Kampens TIL-spiller var Patrice Bernier.   Dommere var Kjell Alseth fra Stjørdals Blink.

Oppdatert: 12.07.2006