UEFA Cup gruppespill 2005: Tromsø IL - Røde Stjerne Beograd

Ole Martin Årst (31) merket lårskaden hele kampen - men senket Røde Stjerne og sikret håp om videre UEFA-cup-avansement. Nest år vil han gjerne danne spisspar med Sigurd Rushfeldt. Med årets mål nummer 20 og 21 i år (16 i serie, 2 i cup og 3 i UEFA-cup) var Årst igjen mannen som fikk nakkehårene til å reise seg på Alfheim.  Det kostet litt svette - og smerte.  For låskaden Årst hadde før kampen satt hele veien - og ble verre bare etter noen få minutter.  Det var dumt av meg. Jeg sprang rett i en motspiller og traff han med det samme låret. Det gjorde veldig vondt. Ole Martin Årst har vært selve bildet på TILs strålende høst, og var på rett plass igjen i denne kampen. Først da han dundret inn 2-1 via tverrliggeren og opp i nettaket - så da han hamret inn inn et straffespark.

Kampen åpnet kjedelig under vanskelig forhold på Alfheim Stadion. Kampen og TIL våknet ikke før Lars Hirschfeld måtte ta fram en feberredning da Purovic kom alene etter 20 mintter. Benjamin Kibebe dundret inn 1-0 for TIL, etter en svak forsvarsklarering av Røde Stjerne.  Utligningen kom imidlertid like etter, da store (2,03) Zigic headet sikkert inn et vakkert innlegg fra Basta.  Ole Martin Årst som var tydelig hemmet av lårskaden,  fikk to store muligheter de første 45 minittene, Scoret kanonsikkert på den andre.  Andre omgang startet ganske innholdsløst. TIL produserte noen halvsjanser, mens Røde Stjerne  slet med aggresive TIL-spillere og sleipt underlag. Helt fortjent at TIL økte ledelsen på straffespark ved Årst, etter holding i feltet kvarteret før slutt. Resten kontrollerte "Gutan" tross angrepsvilje hos Røde Stjerne i sluttfasen.

Dagens spiller ble som alle forstår Ole Martin Årst.  Men vi tar med at Bjørn Johansen som kom innpå de siste ti minuttene og fikk dermed sin siste kamp på Alfheim. Publikum viste å sette pris på alt han har gjort for klubben, og "Bummen" ble møtt med stående applaus. Jeg kommer til å savne steminga og føelsen av å være der utpå, men treningen i januar og februar klarer jeg meg godt uten, ler han.  Bjørn Johansen spilte sin offisielle kamp nummer 401 for TIL, og dermed er han den som har flest kamper  for Tromsø IL.    Dommer var Dick J. H. van Egmond fra Nederland.

Oppdatert: 25.11.2005