UEFA Cup gruppespill 2005: RC Strasbourg - Tromsø IL

Stephen Ademolu (22) kom alene med keeper og var sikker på scoring. - Kunne ikke tro det da jeg så ballen ga på innsida av stanga og ut, sier Ademolu.. Som en av de siste kom han ut av garderoben på Stade de la Meinau litt over klokka 2300.  TIL tapte 2-0 etter en elendig første omgang. Men resultatet kunne blitt et annet hvis Stephen Ademolu som erstattet suspenderte Ole Martin Årst på topp, hadde scoret tolv minutter ut i andre omgang. Ole Andreas Nilsen slo i bakrom, en Strasbourg-spiller klarte ikke å stoppe pasningen og Ademolu kom alene med keeper. Noen få centimeter lenger til venstre, og TIL hadde utlignet.

TIL skapte ikke noe verdens ting før pause, spilte uten glød, uten aggresivitet og hadde også problemer defensivt. Hans Åge Yndestad, som også slet på Lerkendal i serieavslutningen var ufattelig passiv da ha slapp Strasbourg-kapteinen Pagis bak seg.. Veteranen kippet ballen over Hirschfeld.

I andre omgang åpnet kampen seg mer, og ikke minst klarte TIL  å vise litt av grunnen til at laget har kommet til gruppespillet i UEFA-cupen. Men Strasbourg hadde noen enorme sjanser de også. Igjen viste Lars Hirschfeld klasse og hindret TIL fra stygge sifre. Men fullt fortjent seier til Strasbourg, som vant sjansestatistikken overlegent. TIL må dermed slå Røde Stjerne og Basel for å ha en sjanse til å gå videre.

Dagens TIL-spiller var Lars Hirschfeld. Han hadde en helt utrolig redning på en heading fra kort hold kvarteret ut i andre omgang. Sjanseløs på scoringene.   Dommer var M. Paniasvilli fra Georgia.

Oppdatert: 04.11.2005