UEFA Cup 2.kvalikkrunde 2005: Tromsø IL - Esbjerg FK

 Så har vi fått en ny E-cup-opplevelse å snakke om i Tromsø - åtte år etter snøkampen mot Chelsea og 4-2-triumfen mot NK Zagreb, en kamp som gikk til ekstraomganger. Det fikk vi også i denne kampen. Pluss det opptimale drama i forball: Straffe-sparkkonkuranse. Det er et intens drama hver gang. Og jeg var ikke spesielt optimistisk da "Gutan" tok plass i midtsirkelen - med tanke på at TIL misset på fem straffespark (!) i serien i fjor.

Og det er ganske utrolig at TIL til slutt sikret seg biletten til 1. runde i UEFA-cupen etter å ha misset på tre av de fem første skuddene. Bernier som hadde spilt så strålende, bommet. Lars Iver, bommet. Og Ole Martin Årst, som misset på to av to i fjor, bommet igjen. Han traff ikke målet en gang. Men dette var kvelden da fru Fortuna hadde rød og hvit stripet drakt. To redninger på streken i andre ordinære omgang. Og fire Esbjerg-misser fra 11-meteren. Til slutt ble Lars Hirschfeld matchvinner da han reddet skuddet fra stjernespissen Fredrik Berglund. Dermed ligger TIL i potten i trekningen i Monaco. Et attraktiv gruppespill er gulroten.

Esbjerg tok komandoen i kampen fra start og var spillemessig det beste laget i første halvdel av første omgang. Belønningen ble en scoring, og dermed var lagene like langt. Utover i omgangen jevnet det seg ut.  Vertene var farlige på kontringer, mens gjestene kunne ha fått uttelling i etablert angrep. Alt i alt var det greit at Esbjerg ledet til pause. Andre omgang var jevnspilt, med de største sjansene til gjestene. Blant annet reddet TIL to ganger på streken. Begge lag hadde sine muligheter med tunge bein i ekstraomgangene, men greit nok at det endte med straffespark. Det ble en opplevelse som fortsatt gir gåsehud...

Dagens spiller ble Patrice Bernier, han var god med det  meste som skjer offensivt. God i den defensive delen. Legger ned en drøss kilometer. Er helt klart i form.      Dommer var Knut Kircher fra Tyskland.


Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 26.08.2005

Del dette: