UEFA Cup 2.kvalikkrunde 2005: Esbjerg FK - Tromsø IL

Lars Iver Strand er tilbake i form. Scoringen som sendte "Gutan" til himmels var verdt turen til Danmark for TIL-supportene.  - Et optimalt treff. Så luken opp i vinkelen og derfor siktet jeg. Artig at den gikk inn, sier Lars Iver Strand.  22-åringen har hatt en svak sesong. Nå var han kanske den beste på banen. Scoringen var lekker og Strand var med i samtlige sjanser som TIL hadde. Dette var TILs første seier borte i E-cupen noen gang.

Vertene startet kampen med høyt press - uten at det skapte noen sjanse. TIL hadde god kontakt mellom forsvars- og midtbaneleddet. Lars Iver sørget for den drømmeåpningen med en perfekt lobb. Tross et spillemessig overtak maktet ikke Esbjerg å skape noen farlige sjanser utover i omgangen. Faktisk var TIL nærmere 2-0 enn vertene var 1-1. En perfekt taktisk omgang av Steinar Nilsens gutter.

Også andre omgang startet med et spillemessig overtak for Esbjerg uten at det skapte mer enn noen halvsjanser. Sytten minutter ut i omgangen fikk Ole Martin Årst feilaktig annulert en scoring, som definitivt kunne avgjort kampen.

Resten av kampen var berget av at vertene prøvde å komme til sjanser, mens gjestene lå i forsvaret og satset på kontringer. Og TIL burde ha scoret både en og to ganger på det. Alt i alt en fortjent seier i en god taktisk kamp.

Lars Iver Strand var dagens TIL-spiller. Årsbeste og en vakker scoring av U21-landslagspilleren. Kunne også hatt målgivende om assistentdommeren hadde vært våken.  Dommer var Peter Vervecken fra Belgia.

Oppdatert: 12.08.2005