Tippeligaen 2005: Viking - Tromsø IL

Vi må ha inn solide spillere med erfaring som kan bidra. Og vi må ha dem nå, sier Lars Iver Strand. Han støttes av flere av lagkameratene. Begrunnelsen er ikke sesongens fjerde tap og tabellsituasjonen. Hovedkonklusjonen er at man vurderer spillestallen som alt for sårbar. Og Lars Iver Strand snakker ikke om spillere som vil fylle opp stallen. Det er snakk om spillere som kan utfordre førsteelleveren.

Kampen var en sugende berg-og-dal-bane-tur. Fra 1-0 til 1-2- til 3-2 igjen. TIL startet friskt, men etter Hannes Sigurdssons mesterlige hodestøt etter 11 minutter minner resten av første omgang om årsverste for TIL. Hjemmelaget styrte alt på den flottet Viking-Stadion. Så var alt snudd på hode på fire minutter i åpningen av andre omgang. Strand headet inn et pent frispark fra Ole Andreas Nilsen, og Ole Martin Årst styrte en retur i åpent mål etter heading av Hans Åge Yndestad.

Men Viking kom tilbake bare minuttet senere - igjen ved Sigurdsson. Trygve Nygård headet ballen igjennom til islendingen, som trolig  var marginalt onside. Han chippet ballen elegant over Borch. Så glapp markeringen litt etter 63 minutter. Peter Kopteff fant Nygård, som første headet i stolpen, og så kranglet inn ballen etter at Borch hadde prøvd å slå den ut fra streken.

Totalt sett ble det et rettferdig resultat. Målsjansestatistikken var på 11-4 til Viking. Og uansett utfallet mot Rosenborg går TIL inn i høstsesongen som et bunnlag. Men vi skal i all rettferdighetens navn vite at det er spilt hele sju bortekamper mot fem hjemmekamper til nå.

Dagens TIL-spiller var Lars Iver Strand, han jobbet godt og gjør seg ofte spillbar foran Vikings forsvarsfirer. I langt bedre form enn i første del av vårsesongen.   Dommer var Tommy Skjerven fra Kaupanger.

Oppdatert: 18.01.2005