Tippeligaen 2005: Tromsø IL - Fredrikstad FK

Hvor viktig er Ole Martin Årst for at TIL nå er på trygg plass ?  To lekre mål sørget for at han har levert 56,5 prosent av TILs mål i år. Snart har han slettet Rune Langes scoringsrekord.  En strålende laginnsats gjør at det er vanskelig å si at Årst på egen hånd sørget for TILs tredje hjemmeseier i år.. Men han skaffet straffen som han selv satte til 1-0 - og satte lekkert inn 2-0 fra bakerste stolpe.. 13 av 23 seriemål er signert Ole Martin Årst. Han har 47 Tippeligamål for TIL. To bak Sigurd Rushfeldt, og tre bak Rune Lange. Konfrontert med tallene og et spørsmål om hvor viktig Årst er for TIL, sier trener Steinar Nilsen bare: - De tallene taler vel for seg selv. Bare en viktig mann gjør noe sånt.

Både Årst, Nilsen og resten av TIL-laget har opplevd en opptur-uke av de skjeldne. Etter et par svært skuffende seriekamper på rad, har blant annet omleggingen til 4-3-3 sørget for glimrende spill og seirer over Galatasaray og Fredrikstad.   Kampen begynte noe nervøst de tre-fire første minuttene. De resterende 86-87 minuttene handlet alt om TIL. FFK fikk rigtignok en sjanse etter 14 minutter da Tarik Elyounoussi avsluttet på første stolpe - men det var det.

Først kom målene:  1-0- 27 min.: Lurt og glimrende tidlig frispark fra Roar Christensen sender Ole Martin Årst gjennom alene. Han legges klønete ned av keeper Alexander Lund Hansen - og er selv sikker fra straffemerket.   2-0 - 36 min:  Et langt frispark fra Ole Andreas Nilsen stusser gjennom hele FFK-feltet. Årst lurer på bakerste stolpe og avslutter fra spiss vinkel.

Det kunne også blitt mer. Først fikk gjestenes Mathias Lindstrøm utvist etter drøyt minuttet av andre omgang. Så hadde både Karim Essediri og Lars Iver Strand hver sin sjanse på kliss åpent mål.  Essediri nølte for lenge. Strand blåste sin sjanse over. Til slutt kunne ikke søndagen vært mer perfekt. Tre poeng i kassa.  En skikkelig serieopptur !   "Gutan"  tok virkelig med seg alt det positive fra Galatasaray-seieren og rullet over Fredrikstad.  FFK hadde en sjanse mot TILs sju.  Etter det frøs Lars Hirschfeld i de resterende 76 minuttene. Mye tyder på at TIL har "funnet seg sjøl" i 4-3-3, der spillere som Roar Christensen, Lars Iver Strand, Patrice Bernier, Ole Martin Årst og Stephen Ademolu sørget for strålende angrepsfotball. Måtte dette fortsette de resterende 450 eliteserieminuttene.

Dagens TIL-spiller Ole Martin Årst med Roar Christensen på en god andre plass.   Dommer var Espen Berntsen fra Vang.

Oppdatert: 19.09.2005