Tippeligaen 2005: Tromsø IL - Brann

Steinar Nilsen fikk en god trenerdebut som TIL-trener. Men den kunne fort blitt fullkommen. Ole Martin Årst scoret sitt niende seriemål for året, og er toppscorer i eliteserien sammen med fire andre spillere. Ikke dårlig av en spiss som spiller på laget som ligger nest sist i Tippeligaen. Hadde Ole Martin Årst hatt marginene på sin side, hadde han tronet alene øverst på lista av måljegere. TIL-kapteinen hadde ett skudd i stolpen og ei kanonheading som Brann-keeperen Håkon Oppdal reddet på en utmerket måte.

Også Patrice Bernier kunne blitt matchvinner etter et stolpeskudd. Men kampen var et speibilde av det vi har sett tidligere på Alfheim - ballen ville ikke i mål. TIL skal ha ros fordi laget nok en gang gjorde en god kamp på Alfheim. Etter at Brann tok ledelsen fryktet jeg at laget skulle falle sammen. Steinar Nilsen har tydeligvis sagt noen velvalgte ord i pausen - samtidig som han byttet inn Runar Normann.

I andre omgang var TIL mye bedre ennn gjestene fra Bergen, og Ole Martin Årsts scoring kom etter det som kan bli det viktige våpen for TIL utover sesongen; innleggene fra kantene. Karim Essediri og Runar Normann har følsomme pasningsføtter og når innleggene treffer Ole Martin Årst kan det bli mange scoringer for spissen utover høsten. Det er ikke tvil om at TIL har et større register i det offensive spillet med Runar Normann på laget - på bekostning av Hans Åge Yndestad.

Steinar Nilsen bør også finne plass til Stephen Ademolu. Den tidligere Trelleborg-spilleren skapte store problemer for Brann etter innhoppet. Steinar Nilsens problem er at det er vanskelig å finne plass til Ademolu i dagens system om han beholder Runar Normann på venstersiden. Da må i alle fall Lars Iver Strand vrakes. Kanskje kan det ble alternativet når U21-landslagsspilleren er langt unna fjorårsformen. 

Dagens TIL-spiller var Ole Martin Årst. Viktig scoring, ble nektet den avgjørende av stolpe og god Oppdal-redning. Fantastisk som førsteforsvarer.    Dommer var Brage Sandmoen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 04.08.2005

Del dette: