Tippeligaen 2005: Tromsø IL - Bodø/Glimt

Ole Martin Årst, Otto Ulseth og TIL-spillerne mente at de ble snytt for ett straffespark og fikk et mål feilaktig annulert. Det var temaene som ble diskutert mest etter matchen dag før nasjonaldagen.  - Vi hadde fortjente det, og vi burde ha vunnet, slo Ole Martin Årst fast. - Vi scoret tre ganger, men bare to av målene ble godkjent. Skal dommeren pirke, må han pirke begge veiene, fortsatte TIL-spissen.

Det kunne nesten ikke blitt bedre, bortsett fra at tilskuerne klødde seg i hodet i ettertid og lurte på hvordan TIL klarte å la Glimt ta over initiativet de siste 35 miniuttene av kampen.  Ellers var det 16. mai, perfekt vårvær og over 8000 tilskuere på Alfheim som mer og mer tar form som en glimrende arena for eliteseriekamper- og ikke minst for en fotballkamp !

Ole Martin Årst sendte TIL i ledelsen etter fem minutter. Karim Essediri slo en corner og Årst scoret sikkert fra kloss hold.  Åtte minutter ut i andre omgang sendte Årst TIL nok en gang i ledelsen, da med 2-1. Hans Åge Yndestads innlegg sendte Årst på halv volley bak en sjanseløs Tor Egil Horn i Glimt-målet. En vakker scoring.

Sett med hjemmeøyne skulle man selvsagt sett at TIL stakk av med seieren når Ole Martin Årst endelig fikk det til å løsne skikkelig foran mål. Blant annet med en 2-1 scoring like deilig som årets første utepils. Den scoringen var det høy klasse over. Men underholdningen for objektive tilskuere - og for så vidt subjektive tilskuere, som de fleste sikkert var på Alfheim - var utmerket. Vi fikk servert 21 målsjanser og nordnorsk fotball på sitt aller beste. Da det sto 21 minutter på klokka hadde vi notert 4-2  i gode målsjanser og 1-0 til TIL.

Spenningen kan man heller ikke klage på. Etter 1-0 til pause tok det av med tre scoringer på 11 minutter i andre omgang. Derfra og ut ble det nok litt neglebiting for hjemmepublikummet - for mye handlet om Glimt.

Dagens TIL-spiller var Ole Martin Årst. Scoret to ganger og er en trussel mot Glimt-forsvaret gjennom hele kampen.   Dommer var Brage Sandmoen fra Kjelsås.

Oppdatert: 18.05.2005