Tippeligaen 2005: Start - Tromsø IL

Til-trener Otto Ulseth var ikke mer enn mellomfornøyd med ett poeng i kampen mot Start i Kristiansand. TIL lå fortjent under til pause, men var klart beste laget etter hvilen. Etterhvert fikk de da også ei særdeles fortjent utligning. Patrice Bernier drev ballen på midten, passet ut til Ole Andreas Nilsen på høyre, han svingte inn tidlig til en Lars Iver Strand som hadde rykket seg fri i boksen. Strand styrte ballen kontrollert inn med innsiden av høyrefoten. Ei meget fortjent utligning.

Men tilbake til Otto.  - Noe indignert i pausen etter TILs svake avslutning av første omgang. Ikke bare lot de Start styre og dominere, de slapp også inn et mål på overtid. Forsvarspillet var utilgivelig passivt ved den anledningen. Etter pausen ble TILs spill flyttet opp på Starts banehalvdel, de sto høyere, turte mer, skapte overtall og var farlige på dødballer. Både Ole Martin og Benjamin var svært nære scoringer på corner.

Ulseth sier dette : Glimrende andre omgang. Start var gode og entusiastiske - marginalt bedre enn de andre lagene i Tippeligaen. De vært flinke og hatt marginene med seg. Derfor leder de så langt. - I tre helt avgjørende situasjoner velger dommertrioen beslutninger som går i mot oss. Det er menneskelig å gjøre feil, men jeg tviler sterkt på Hans Åge Yndestad var i offside i første omgang når han scorer, at Ole Martin Årst angriper keeper når han scorer og at Start-forsvareren ikke handser når han parkeres av Benjamin Kibebe i første omgang. Men sånn er dette gamet.

Dagens TIL-spiller var Knut Borch. Er tilbake som de solide sisteskansen han var før skadeavbrekket. Meget trygg i feltet og flere viktige redninger. Mistet ballen i beina på Bala Garba ved en anledning, men reddet fint igjen. Meget overbevisende tilbakekomst fra Borch.   Dommer var Espen Berntsen fra Vang.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Tore Rismo).

Oppdatert: 13.06.2005

Del dette: