Tippeligaen 2005: Rosenborg BK - Tromsø IL

Endelig - etter 12 timer og 15 minutter uten scoring i eliteserien - lyktes det for Stephen Ademolu (22).  - Neste år bør han score 10 - 15, mener Morten Pedersen. Rett etter pause kom målet kanadieren hadde ventet på så lenge. Karim Essediri gjorde en strålende jobb i forkant, slo inn foran mål  og der kom Ademolu og dyttet TIL i ledelsen.. Jeg traff riktig, og ballen gikk inn. Det var på tide. Men jeg får dele scoringen med Karim, han gjorde grovjobben, smiler Ademolu, som har svidd noen sjanser i høst. Og som gjorde det på Lerkendal. Drøye kvarteret ut i kampen ble han vakkert spilt gjennom av Morten Pedersen. Ademolu startet perfekt, rundet keeper - men skled og falt over ballen da han skulle sette den i de tomme målet.

Ole Martin Årst ble toppscorer i Tippeligaen i år med sine 16 mål - over halvparten av TILs 31 scoringer.  - Jeg håper ikke det skjer igjen at jeg scorer en så stor andel av målene våre. Flere må melde seg på, også midtbanespillerne bør score oftere. Det trengs ikke å være en styrke for et lag å ha en spiss som scorer 50 prosent av målene, sier Årst, som kunne scoret etter bare 11 minutter på Lerkendal. Han ble spilt fri mot Espen Johnsen av Karim Essediri, men skuddet gikk rett på RBK-keeperen. Årst hadde også en heading (vant duell med Vidar Riseth) som Johnsen måtte slå til corner rett etterpå. Og ett skudd ble blokkert.

Med bare 30 baklengst satte TIL klubbrekord etter at 14-klubbserien ble innført. Veteranene Bjørn Johansen (36) og Roar Christensen (34) satt på benken hele kampen. "Bummen" stoppet dermed på 334 eliteseriekamper. Erik Hoftun 335, Roar Strand 345 og Ola Bye-Rise 346 topper Tippeliga-listen.

Et kort resyme av kampen :  TIL famlet de ti første minuttene, men de nest 35 av første omgang var helt i toppklasse. Og gode overganger og kombinasjoner, spilt gjennom ledd og gjennombrudd i bakrom. Defensivt slet TIL på kantene, spesiet på venstresiden - der Hans Åge Yndestad hadde trøbbel både en-mot-en og i posjoneringen. RBK kom sterkt etter Stephen Ademolus mål i andre omgang.

Men igjen viste Lars Hirschfeld klasse med fire redninger i ultraklassen.    Dommer var Kristoffer Helgerud.

Oppdatert: 31.10.2005