Tippeligaen 2005: HamKam - Tromsø IL

TIL fikk en skjev start på kampen. Espen Haug fikk en kjempemulighet allerede etter to minutter, men Knut Borch reddet med en beinparade. Hjemmelaget tok ledelsen bare tre minutter seinere, da Petter Vaagan Moen dundret ballen i nettet etter en kontring. Brann-klare Vaagan Moen gjorde backlivet surt for Ole Andreas Nilsen, traff blant annet tverrliggeren på et frispark. Nilsen ble for øvrig tatt av banen fem minutter før pause. Ham-Kam økte ledelsen til 2-0 da Espen Olsen løp fra TILs midtforsvar, og rullet ballen forbi TILs målvakt.

TILs eneste, men til gjengjeld særdeles store målsjanse kom etter drøye halvtimen. Ademolu kom alene, men skjøt svakt utenfor. Kampen ble definitivt punktert tidlig i andre omgang, da Ringberg kranglet inn 3-0. TIL kom imidlertid tilbake mot slutten, og skapte spenning gjennom to reduseringer av Ole Martin Årst. Først en glimrende heading etter forarbeid av Rune Normann, så en tabbe av Eddie Gustafsson. Samme Årst kunne utlignet på overtid, men Ham-Kam-keeperen reddet, også de tre poengene til hjemmelaget.

TIL-trener Otto Ulseth synes det er naturlig at hans trenerjobb blir vurdert, etter at 2-3 for Ham-Kam førte TIL på nedrykksplass for første gang siden nest siste serierunde i 2003.  TIL-keeper Knut Borch måtte gå av banen etter 70 minutter. Han forverret strekkskaden han har slitt med de siste ukene. Det betyr debut for kanadiske Lars Hirschfeld som ankom Tromsø før helga. Borch ble erstattet av debutanten Eirik Sørensen, som ikke ble stilt på de helt store prøvene i sin eliteseriedebut.

Dagens TIL-spiller var Ole Martin Årst. Nesten usynlig i 75 minutter, Så scorer han to ganger, på en målsjanse, og skaper spenning i kampen igjen. Kunne utlignet på overtid. Løper mye defensivt som vanlig. Patrice Bernier og Runar Normann kom også bra fra kampen.   Dommer var Kjell Alseth fra Stjørdals Blink.

Oppdatert: 01.08.2005