Tippeligaen 2005: Brann - Tromsø IL

Ole Martin Årst debuterte for TIL for ti år siden på Brann Stadion. I går var han millimetre fra å bli matchvinner - og i forsvar reddet han på streken. - Ja tida går, smilte Årst i garderoben etter å ha blitt konfrontert med hvilken arena han debuterte på i 1995 - på topp sammen med Tore Andre Flo (TIL tapte 2-4).

Etter nitten minutter brøt Årst seg forbi Ragnvald Soma og prøvde å løfte ballen over keeper Håkon Opdal. Men sistnevnte var med på notene med en fingertuppredning. 37 minutter var gått da Årst nesten fikk tåa på et lavt overlegg fra Karim Essediri. Og bare tre minutter etter var det med nød og neppe at Opdal fikk slått den harde avslutningen fra TIL-spissen - med en mesterlig redning. Etter bare ett kvarter fikk Robie Winters gå uforstyrret opp på en corner, og headingen gikk forbi keeper Bo Andersen, men der sto Årst som en reddende engel.

TIL-trener Otto Ulseth klarer nesten ikke å berømme sin store spiss nok.  - En utrolig god spiss som jeg ikke vil bytte bort med noen, sier Ulseth. - Han var også meget god i landskampen mot Estland, selv om ikke alle så det akkurat da.  TIL-treneren var ellers svært lite tilfreds med innledningen av kampen.  - Etter hvert ble kampen som jeg hadde forventet. Stopperen Kibebe som TIL hentet gratis i vinter og Nordlys hadde som banens beste, sier han bare følgende om: Det er vel det som kalles et røvarkjøp.

Brann gikk hardt ut for å "drepe" kampen tidlig - og utover i første omgang kom noen gedigne muligheter. Men etter at vertene hadde rast fra seg, kom også TIL til sjanser - også av den store sorten. Brann med god kontroll i andre omgang - hadde de aller fleste sjansene da. Totalt sett et sterkt poeng av TIL mot en av de absolutte medaljefavorittene.  Målsjanser 9-5 for Brann.

Dagen TIL-spiller var Kibebe. Ruvende i lufta og rolig bakerst for TIL.    Dommeren var Tom Hennig Øvrebø fra Nordstrand.

Oppdatert: 04.05.2005