Royal League 2005: IFK Gøteborg - Tromsø IL

For første gang på tre kamper var Ole Martin Årst avslutter på en TIL-sjanse. Det endte med mål.  Trener Otto Ulseth regner med 20 mål i Tippeligaen fra 30 åringen.  Det ene poenget mot IFK Gøteborg ga nye 125 000 kroner i TIL-kassa. Totalt har TIL spilt inn 375 000 kroner på de tre poengene de har tatt. Mest gledelig av alt - TIL klarer å skape kontringssjanser på løpende bånd også mot Scandinavias beste lag.  Og Ole Martin Årst viste sin nese for mål.

Tre minutter før pause kom den første sjansen på tre kamper, den endte i IFK-nettet.  Essediri slo et fint innlegg som Lars Iver Strand stusset videre til bakerste stolpe. Der kom Årst "gampende" og nærmest sprang ballen i mål. Effektiviteten har vært bra så langt. "Jeg liker å komme til litt flere sjanser, men for eksempel i en kamp som denne må vi være fornøyd med det vi får" sier Årst.

Etter tolv minutter av første omgang fikk TIL en gedigen mulighet til å ta ledelsen, men Lars Iver måtte dra kroppen litt bakover for å få headet, og ballen gikk like utenfor.  Etter 24 minutter ble en Essediri-corner reddet på streken fra å bli skrudd rett inn.  Fire minutter senere var det klart for 1-0. Unge Martin Smedberg slo et godt innlegg. Selakovic hadde lurt seg inn bak Benjamin Kibebe - som fulgte mest med ballen. Headingen ble styr fint inn i hjørnet.

Etter et par halvfarlige TIL-forsøk lå Årst utligning i nettet bak "blå-hvitt" sin veterankeeper Bengt Andersson (38).  1-1 var et greit resultat etter 45 jevnspilte minutter der TIL hadde et lite sjansemessig overtak.

I andre omgang hadde IFK kontroll hele veien, men TIL hadde den største sjansen.  Hans Åge Yndestad ble spilt fin fri og avsluttet med høyrefoten. Alle så ballen inne, men den trillet rett utefor stolperota.  IFK kontrollerte inn til det ene poenget som sender dem videre, og TIL hadde ikke nok "sprut"  til å legge press på svenskene.