Royal League 2005: FC København - Tromsø IL

Første omgang handlet mest om et effektivt TIL-lag og Karim Essediri. Fransk/tuniseren headet inn det første målet etter seks minutter, etter et strålende forarbeid av Hans Åge Yndestad og Lars Iver Stand. Etter fire FCK-sjanser var Essediri der igjen. Et cornertrekk som assistenttrener Steinar Nilsen tegnet opp før kampen fungert perfekt. Strand stusset, Benjamin Kibebe headet og Essediri pirket inn returen etter redning på streken. 0-2 på resultattavla foran et sjokkert hjemmepublikum.

Bare tre minutter senere sov Benjamin Kibebe litt, og en spiss av Sibusiso Zumas kaliber takket og bukket. Totalt sett er 2-2 et meget sterkt resultat for TIL, men en litt bitter smak sitter nok noen med etter hendelsen som burde gitt Ole Martin Årst en ny sjanse til å vise at han har skutt inn straffefoten.

Lars Iver Strand ble nemlig straffet med et gult kort etter at trøya hans sto ut som et seil i feltet i fire sekunder. Ti minutter etterpå - rødt kort til Janne Hietanen og 2-2 på straffe.  Spillemessig og sjansemessig skal TIL være godt fornøyd med 2-2 etter denne kampen. Men noen omstendigheter gjør at det også kan føles litt surt. En del av TIL-sjansene var meget store - blant annet da Essediri burde gitt 3-1 rett før pause, og da Strand skulle hatt straffe på stillingen 2-1 til TIL  etter pause. Dommeren ser desverre ikke slike trøyeholdinger, og da Strand falt noe lett for å vise at han ble holdt igjen i tre-fire sekunder, endte det i stedet med gult kort.  Totalt sett et sterkt resultat mot ett av Scandinavias aller beste lag.

Dommer var Martin Ingvarssson fra Sverige.

Oppdatert: 14.02.2004