Cup NM 2.runde 2005: Tromsdalen UIL - Tromsø IL

Grunnen til at TIL og ikke TUIL er videre i cupen: Ole Martin Årst er i målform. Etter 80 minutters cupkjemping og på TILs første målsjanse i andre omgang, satte TIL-spissen inn den avgjørende 2-1 scoringen.  - Jeg er enig at den satt langt inne. Det ble tøft, ikke at vi ikke forventet det, men TUIL var veldig på hugget, og når vi senker oss fem-ti prosent fra der vi skal være, skal det ikke mer til, sier Ole Martin Årst.

Ole Martin og Otto Ulseth hadde en krystallklar formening; "I dag var vi ikke gode".  TUIL kjempet, og skapte mye trøbbel for "storebror". Også etter at Alexander Samuelsen hadde utlignet fem minutter før pause.

Jevnspilt første omgang der TIL skapte de fleste sjansene, uten at TUIL var underlegne i banespillet. Jannne Hietanen fikk to sjanser og Karim Essediri traff tverrliggeren, før Ole Martin Årst headet TIL i ledelsen, ikke overraskende fra en dødball. Bård Karlsen traff stolpen, og hjemmelaget hadde initiativet det siste kvarteret av åpningsomgangen. Ikke ufortjent da Alxander Samuelsen headet inn utligningen på TUILs sjette hjørnespark.

TIL slet med å skape målsjanser innledningsvis i andre omgang også. TUIL farligst frempå. Men en fantastisk TIL-kontring sørget for Årsts andre mål og cupavansement ti minutter før slutt. TUIL åpnet seg, og skapte mange farligheter på overganger. I siste minutt satte Jonas Johansen inn 3-1 med en vakker lobb fra omtrent 40 meter. Det var en penere avslutning enn TIL hadde fortjent. Men de er videre i cupen.   Dagens TIL-spiller var Ole Martin Årst.  Scoret to glimrende mål.  Først headet han oppe i vinkelen etter hjørnespark, deretter et godt mottak og sikker scoring med venstrefoten. Effektiv og farlig.