Tippeligaen 2004: Vålerenga IF - Tromsø IL

Steinar Nilsen har opplevd mer enn de fleste det siste døgnet. Spysjuk i helga. Norge rundt med leiebil og helikopter for å nå Vålerenga-kampen - straffe imot og skade da TIL "ranet" med seg 1-1.  Begge Tromsø-avisene ble dratt rundt på en real heisatur, da de i lag med Steinar kjempet for å nå Vålerenga-kampen. Flyleder-protestene i Røyken sørget for at TIL-kapteinen, styreleder Trygve Myrvang og pressen måtte lande i Trondheim. Resten av dagen handlet om leiebil gjennom Østerdalen, leid helikopter til 20 000 kroner og et kappløp mot kampstart.

Kappløpet endte bra - og Steinar fikk det tøft også i kampen. Han hadde ryddet opp i stor stil da han kom i fokus etter 73 minutter. Han skulle klarere ballen da Jørgen Jalland kom stormende inn i kroppen på ham. Begge gikk overende, straffe og 1-1. Og ny kneskade for Steinar.

TIL kom til Ullevaal som underdogs, med tap for Lyn i friskt minne. Men fikk en knallstart med tidlig scoring av Lars Iver Strand etter nydelig forarbeid av Karim Essediri,  men ble etter det presset bakover resten av kampen. Et realt ran at TIL stakk av med poenget - med tap ville "Enga" hatt en luke på fire poeng opp til sølvplassen. Nå er det fortsatt fullt liv i medaljekampen, selv om Rosenborg har grepet på gullet.

Dommer Tommy Skjerven fra Kaupanger var en stor skuffelse. Ole Martin Årst fikk sitt tredje gule kort, et kort svært få fikk med seg, heller ikke speekeren på Ullevaall. Han unnlot å dømme straffe for samme Ole Martin, samt et straffe for Vålerenga etter en hands, begge klare forseelser. Straffen han derimot dømte mot TIL var heller tvilsom, det burde vært frispark til Steinar Nilsen.  

Dagens TIL-gutt var Patrice Bernier, han viste klasse både offensivt og defensivt.    Dommer var Tommy Skjerven.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 28.04.2004

Del dette: