Tippeligaen 2004: Tromsø IL - Sogndal

Det ble en strålende fotball-lørdag i Tromsø.  Fløya-damene vartet opp med festfotball i Skarphallen og sikret seg bronsemedaljene i Toppserien.  8-1 nedsabling av Team Strømmen var det perfekte vorspiel til det smått utrolige dramaet i herrenes eliteserie som kom like etter.

Tromsø IL startet mot Sogndal på fjerde plass, var innom bronsen et par ganger, nede på femte plass i halvannet minutt og til slutt bare en scoring fra klubbens første seriemedalje på fjorten år. I TIL-leiren  registrerte jeg ingen skuffelse over at medaljen glapp med knappes mulig margin.

TIL tok komandoen i kampen fra start og Ole Martin Årst burde sendt laget i ledelsen etter to minutter. Utover i omgangen trykket TIL på for å få en scoring og den kom etter atten minutter, da Patrice Bernier fikk solid treff fra seksten meters hold. Etter scoringen skapte TIL flere store sjanser - uten at de ble scoring. TIL gikk til pause med en fortjent ledelse.

Også etter pause kunne TIL fått en tidlig scoring. Utover i omgangen ble vertene litt feige og gjestene kom bedre med i kampen.. Dermed var det ikke ufortjent at Sogndal scoret. Heldigvis slo TIL direkte tilbake. Etter Årst 2-1 scoringen hadde TIL full kontroll og det var fortjent da samme mann scoret sitt andre mål for dagen, og 11 for sesongen.  Dermed tok TIL tre meget fortjente poeng.

Dagens "TIL-Gutt" var Patrice Bernier, han scoret sitt første mål i TIL-drakten. Dominerte stort på midtbanen. Solid defensivt og serverte flere gode pasninger. Bekreftet nok en gang at han er et av eliteseriens beste kjøp denne sesongen.    Dommer var Brage Sandmoen fra Kjelsås.

Oppdatert: 31.10.2004