Tippeligaen 2004: Rosenborg BK - Tromsø IL

TIL burde og skulle tatt ledelsen på Lerkendal. Ole Martin Årst hadde to gode muligheter. Rosenborg scoret på sin første gode mulighet i kampen. Første omgang var jevn med mange dueller midt på banen, og uten de store sjanser. Uavgjort hadde vært fortjent ved pause. Rosenborg økte ledelsen etter hvilen, en scoring som Knut Borch må ta skylden for.

Utover omgangen hadde trønderne full kontroll og skapte sjanser og scoret ytterligere en gang. TIL skapte ikke all verden, men fikk tildelt et billig straffespark som Gamst Pedersen bommet på. Rosenborg vant en fortjent seier i en spillemessig bra kamp. Tross ikke altfor mange sjanser var det en severdig kamp.

Vi gjorde ingen dårlig kamp, men vi hadde ikke de avgjørnde situasjonene med oss, innrømmet Per Høgmo. TIL-treneren hadde rett i det. Gutan skapte like mange sjanser som trønderne. Men Rosenborg var mer effektive og gjorde ingen tabber. Knut Borch spilte nok en gang hovedrollen - i et spill der det handler om syndebukker og helter.

Rosenborg leder nå med fire poeng på TIL, og det meste er ve avgjort, Men medaljekampen er TIL med i for fullt.

Dagens TIL-gutt ble Patrice Bernier. Han spilte en sold kamp. Han har tatt steget opp fra 1. divisjon (Moss) til Tippeligaen. Fysisk sterk og god med ballen.   Dommer var Brage Sandmoen fra Kjelsås.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 23.08.2004

Del dette: