Tippeligaen 2004: Molde - Tromsø IL

Tam åpning av første omgang, der Hans Åge Yndestad fikk en god mulighet etter tretten minutter. Skuddet gikk imidlertid rett på Molde-keeper Eddy Gustavsson. TIL hadde initiativet innledningsvis, men mistet grepet om kampen da Bjørn Johansen måtte gå av banen etter tyve minutter.

Molde tok over mer av styringen, uten å spille seg til noen store målsjanser. Trygt og solid defensivt de første 45 minuttene, og Karim Essediri burde gitt gutan ledelsen da han kom alene med keeper to minutter før hvilen. Lars Iver Strand burde også utnyttet sin enorme mulighet seks minutter ut i andre omgang, men skjøt svakt utenfor.

TIL jobbet frem flere gode overgangsmuligheter, uten å utnytte de til fulle. Molde skapte et visst trykk gjennom luftstyrken til kanadiske Rob Friend. Så kom endelig Miika Koppinen fremover, og Hans Åge Yndestad headet TIL i ledelsen i en god Molde-periode. Moldes nyervervelse Marej Mavric utlignet likevel fem minutter før full tid, og snøt TIL for to poeng.

Tromsø IL hadde en gyllen mulighet til å spise seg opp i ryggen på Rosenborg - og faktisk melde seg kraftig på i gullkampen igjen. Men 1-1 i Molde er på ingen måte noen katastrofe - og det er respektabelt i en by der TIL ikke har vunnet siden 1995. Men dette var en kamp TIL kunne og burde tatt tre poeng. Ikke minst når Hans Åge vakkert headet inn sitt første seriemål tolv minutter før slutt på Miika Koppinens strålende forarbeid.

Men det vil seg liksom ikke resultatmessig på bortebane for TIL. Nullen sprakk på en dødball - et frispark fra ca. 18 meter. Et frispark kaptein Steinar Nilsen forårsaket. Dette var nok et frispark av den billige sorten.

Dagens TIL-gutt var Karim Essediri, han var sentral i det meste TIL skapte offensivt, og en trussel med farten sin. Gjør solid jobb definsivt også. Men målet manglet.   Dommer var Kjell Sælen fra Arna Bjørnar.

Oppdatert: 13.09.2004