Tippeligaen 2004: Fredrikstad FK - Tromsø IL

Mens Fredrikstad-spillerne jublet for ny kontrakt, deppet Ole Martin Årst etter nok en målløs kamp. Men etter noen minutter i garderoben var spissen på offensiven: - Royal League SKAL vi ha. Det skal Sogndal få merke, sier Årst. For de andre resultatene fortsetter å gå TILs vei.  Det var bare Brann som passerte TIL på tabellen, og fortsatt er de mulig for TIL å ta medaljer for første gang siden 1990.

Spillemessig var dette en opptur, og det er jo utrolig at vi fortsatt har sjansen til å få noe ut av sesongen. Ole Martin Årst var på hugget, løp i bakrom og skapte en del trøbbel for FFK-forsvaret, men ballen ville ikke i mål. Han hadde et par-tre muligheter, men TIL er nærmest blitt ufarlige foran mål. Tre mål på de seks siste kampene forteller hvor skoen trykker.

Før pause var det også sjanser foran begge mål, men det var kun FFK som scoret. Morten Pedersen misset på en pasning.  FFK kontret kjapt og MP rakk ikke hjem tidsnok til å hindre innbytter Dag Frode Hornseth i å sette innlegget enkelt bak en sjanseløs Knut Borch. Resten av kampen jaget TIL en scoring, men den kom aldri.

Stinn brakk på ærverdige Fredrikstad Stadion etter fem strake hjemmeseirer, jevntspilt og fartsfylt første omgang med sjanser til begge lag. FFK skapte faktiskt mye på overganger. Lars Iver Strand var aktiv og skapte mye, og også Årst var løpsvillig. 

I andre omgang åpnet TIL aggresivt og hadde et vist trøkk, men tendensene fra de siste ukene bare fortsatte, matchvinnere manglet. Men selv ikke da Karim Essediri kom alene med keeper klarte TIL å score. FFK hadde faktisk kontroll på slutten, og berget plassen med sin sjette hjemmeseier.

Dagens TIL-gutt var Miika Koppinen, han vikarierte i midtforsvaret, og var meget god. Spiller med stor selvtillit og rydder opp i mange situasjoner, igjen satt det klubber på tribunen for å se finnen.   Dommer var Per Ivar Staberg fra Harstad.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 25.10.2004

Del dette: