Royal League 2004: Tromsø IL - IF Gøteborg

En imponerende forestilling av Tromsø IL i den bitende kulden på Alfheim Stadion - men får sørgelig dårlig betalt for strevet- Å skape åtte store sjanser mot laget som slapp inn nest færrest mål i Allsvenskan (bare Kalmar var bedre) er sterkt. Det som ikke er sterkt, er evnen til å holde hodet kaldt (ironisk nok denne lørdagen) foran mål.

Ole Martin Årst skulle selvsagt scoret alene på fem-meteren etter 25 minutter. Det samme skulle Karim Essedriri gjordt minuttet før pause, da han fra helt åpen posisjon blåste ballen over Bautas-tribunen i sørmålet. At Hjalmar Jonsson feier unna Lars Iver Strands avslutning på streken etter 56 minutter - og at Morten Pedersen smeller sitt åpne skudd etter 67 minutter - er rett og slett uflaks. Og litt udyktighet i sum betyr det et flatterende resultat for de svenske gjestene.  Ellers skulle nok TIL hatt straffe helt i begynnelsen av kampen.  En offside-avblåsing av Ole Martin Årst alene med keeper var heller tvilsom.

En ellers god Steinar Nilsen innrømmer sin lite heldige inngripen i forkant av IFKs mål, Nilsen prøvde å heade unna et oppspill, men ballen spratt over ham og til IFK-spissen George Mourad. Knut Borch stoppet en ensom Mourad, men returen spratt opp i lufta og til matchvinner Sebastian Johansson som enkelt headet ballen i åpent mål. 

Dagens TIL-spiller var Lars Iver Strand i jevn kamp med Mikka Koppinen.   Dommer var Peter Rasmussen fra Danmark.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 22.11.2004

Del dette: