Royal League 2004: Tromsø IL - FC København

2. desember.  Minus 6-7 grader.  55 centimeter snø. I grunnen helt normalt i Tromsø. Men det ble skrevet fotballhistorie på Alfheim. For første gang ble det spilt fotball på gress så langt nord - så sent på året. Det var i grunnen det som imponerte mest i frostrøyken og flomlyset.

Det står respekt av den jobben man i Tromsø IL gjør hver gang værgudene slipper snøfillene løs over byen - og klubben skal arrangere fotballkamp.  Matta var overraskende bra, til og med danskene skrøt av den.  Nærmest hemmingsløst.  Frostrøyken lå over Alfheim, det var et vakkert bilde.

Selve fotballkampen ble en skuffelse. Mot Gøteborg var TIL uheldig som ikke vant. Nå var TIL heldig som ikke tapte. FC København var det klart beste laget, og skapte også klart flest sjanser. De fleste av dem kom faktisk på overganger, men danskene klarte ikke å få ballen i mål. Det må Knut Borch ta sin del av æren for.

En målsjanse for TIL  sier det meste om at det ikke fungerte offensivt for.  Ett poeng skal "Gutan" være glad for etter denne kampen. FCK fikk veldig ofte store rom da de kom på overganger, men ofte reddet Koppinen, Moen og Borch opp fint.  Danskene fikk bevist at de er et meget ballsikkert og godt fotballag. En nedtur spillemessig for TIL fra den overbevisende forestillingen mot IFK Gøteborg.

Men ett poeng betyr 125 000 kroner i kassa - det sammen med den gode avskjedforestillingen til Miika Koppinen og solid keeperspill av Knut Borch, er vel det man skal ta med seg av positive ting.   Dommer var Martin Ingvarsson fra Sverige.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 03.12.2004

Del dette: