Cup NM 3.runde 2004: Mo IL - Tromsø IL

Mo IL åpnet kampen best, og var mer aggresive enn TIL. Rudi Pedersen var nære på å gi hjemmelaget 1-0 allerede etter fire minutter, men Antti Kuismala reddet glimrende på volleyforsøket. TIL spilte seg til kun en sjanse i løpet av de første 45 minuttene, men Lars Iver Strands avslutning fra åtte meter gikk via en forsvarspiller til corner. Miika Koppinen var en reddende engel da han klarerte Hans Eliassens forsøk på mållinjen etter drøye halvtimen. Mo IL løp i fra seg utover, og TIL eide ballen mer og mer, uten å klare å trenge gjennom et kompakt Mo-forsvar.

Det gjorde "Gutan" umiddlebart Peter Kovacs kom på banen i andre omgang. Ungareren tilførte mer trøkk på topp, etter at TIL la om til 4-1-3-2 de siste 45 minuttene. Ole Martin Årst fikk mer rom og TIL skapte sjanser igjen. Første målet kom da Peter Kovacs bredsidet ballen inn i krysset etter forarbeid av Karim Essediri og Ole Martin Årst. Dette målet etter bare tre minutter av andre omgang var avgjørende.

Etter 1-0 mistet Mo IL entusiasmen i spillet, det var en veldig viktig scoring, mente ungareren. 2-0 ti minutter før slutt var et klassisk Kovacs-mål, ettersom han raget suverent høyest i luften, og stanget inn punkteringen. Samtlige TIL-spillere var enig om en ting, Moheia kunstgress burde skiftes ut. Banen var knallhard, alle spillerne fikk problemer med muskulaturen etter bare ti minutter.

Dagens TIL-gutt var Peter Kovacs.   Dommer var Øyvind Alapnes fra Finnsnes IL.

Oppdatert: 10.06.2004