Tippeligaen 2003: Tromsø IL - Rosenborg BK

Referat:   Ole Martin Årst (29) var mannen RBK fryktet offensivt. Men det var på deffensiven han knuste til. Rosenborg kom til Alfheim med 32 strake kamper uten tap. TIL lå an til norgeshistoriens lengste rekke uten hjemmeseier i Tippeligaen. Ikke siden 29. juli 2001 mot Viking hadde TIL tatt full pott på Alfheim Stadion.  Norsk Tipping satte hjemmeoddsen til svimlende 7,30.  - Helt sinnsykt. Håper Norsk Tipping har tapt en masse penger nå, sier en overlykkelig Ole Martin Årst i garderoben etter kampen.

For det var Årst som var mannen. Riktignok uten scoring - men fem-millionersmannen var alt utenom det, enorm. Med en målgivende pasning, en fantastisk defensiv vilje og ikke minst en enestående genistrek av en ordre; ta ut Ørjan Berg - stans RBK-playmakeren. Planen var å ligge i et 4-4-1-1-system - hvor Ole Martin i tillegg til å ligge på topp; også skulle ta ut Ørjan Berg når han tverrvender og går tilbake på banen, forteller Trond Johansen.

Thomas Hafstad ga TIL drømmestarten med 1-0 etter ti minutter. Ungareren Kovacs fikk æren av å sette inn 2-0 målet før pause, etter at Ole Martin Årst symboliserte det TIL sto for da han forfulgte en tilsynelatende tapt ball, rev den til seg fra Vidar Riseth, og serverte Peter Kovacs sin femte eliteserie-scoring i år. Peter Kovacs kunne faktisk scoret flere mål, hadde en suser i stolpen og flere virkelig store sjanser i andre omgang. TIL vant sjansestatistikken 6-3.  

Dommer var Terje Hauge fra Lyngbø.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys)

Oppdatert: 15.04.2004

Del dette: