Cup NM 4.runde 2002: Bodø/Glimt - Tromsø IL

Natta før det nordnorske slaget på Aspmyra drømte Trond Johansen om storseier. "Slegga" var sanndrømt - men kampen virket som en drøm for de nesten 3000 tilskuerne som gned seg i øynene. 5-1 er tidenes største cupseier over et eliteserielag for Tromsø IL.

Det begynte med en første omgang som som ingen kunne ha forutsett. Med strålende spill og kontringer, samt en effektivitet som var helt hinsides (fire mål på fem målsjanser), latterliggjorde TIL elitelaget fra Bodø. Glimt raste fra seg i løpet av åtte minutter. Bengt Sæternes hadde da fått to sjanser av den smellfeite sorten.

TIL rullet opp kontringer etter kontringer med Bjørn Johansen og Morten Gamst Pedersen i sentrale roller. Men så startet målrushet:   1-0 - 20 min: En corner går over hele feltet, Yndestad klinker ballen inn i feltet igjen, der to Bodø-spillere lurer hverandre. Selvmål.    2-0 - 26.min: Ole Andreas Nilsen skjærer innover og legger fint ut til Christensen. Han denger ballen inn med venstrefoten fra 22 meter.

3- 0 - 39 min: Kovacs demper en lang ball nydelig, og felles av Christian Steen. Straffe. Der Morten Gamst Pedersen er sikker og brutal hard i tilslaget.   4-0 - 45 min: Frispark fra skrått hold. Koppinen forstyrrer innlegget fra Gamst Pedersen og ballen går rett i mål.   5-1 - 64 min: Christensen sender en nydelig stikker til Ole Andreas Nilsen, han får perletreff fra 25 meter.

Bjørn Johansen var dagens TIL-gutt.       Dommer var Kjell Alseth fra Stjørdals/Blink.

Oppdatert: 13.04.2004