1.divisjon 2002: Tromsø IL - Tollnes BK

I sin TIL-debut i seriesammenheng viste Espen Minde (19) til fulle hvorfor han sammenlignes med Ryan Giggs. Et fantastisk solomål satte punktum for årets største seier. - Minde kan bli yndlingen på Alfheim, spår Bjørn Johansen. Det var som å se Ryan Giggs i sine beste stunder. Ballføring fra side til side, vekk med tre forsvarere, og ballen sikkert i mål. Høydepunktet i kampen kom på overtid - en virkelig Alfheim-godbit.

Men det var flere som sprudlet i sommersola på Alfheim. Rune Johansen var en av dem. Han fikk sin etterlengtede sjanse som spiss - og brukte den. Etter 20 minutter var det nesten - Morten Gamst Pedersen headet ned. Rune fikk god tid og skjøt i stang ut. Så etter 43 minutter, kom det forløsende målet - forløsende for TIL, og for Rune Johansen. Denne gangen var det Bjørn Johansen som headet ned. Rune fikk god tid. Nå ble ballen satt enkelt ned i hjørnet.

Etter 54 minutter spilte Bjørn Johansen hovedrollen. Gamst Pedersen så ut litt bort på venstresida, før han med en følsom høyrefot fant Bjørn Johansen på 18 meter. Sistnevnte dro til med venstre, et litt overraskende skudd som suste i nede i keepers venstre hjørne. Så gikk det slag i slag, Ole Andreas Nilsen og Morten Gamst Pedersen scoret hvert sitt mål i løpet av to minutter. Og tilslutt kom Espen Minde med sitt raid.  

Dommer var Bjarne Hansen fra Namsos.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 14.04.2004

Del dette: