1.divisjon 2002: Tromsø IL - Strømsgodset IF

Morten Gamst Pedersen viste hele registret. Han var usynlig, strålende og slem gutt. Etter å ha vært svak nesten en hel omgang, scoret han tre vakre mål etter å ha pådratt seg sesongens tredje gule kort. Det betyr at han må stå over den viktige bortekampen mot sterke Haugesund. Men det ble overskygget av hans niende, tiende og elevte mål for sesongen.

Før det hadde gått 40 minutter ledet Strømsgodset 2-0, og det hele så mørkt ut for TIL. Men så startet Roger Lange opphentingen, han mottok en ball fra Ole Andreas Nilsen på bakerste stolpe, og scoret enkelt med hode. Bare minuttet etter var det klart for utligning. Igjen var det Ole Andreas som skar inn fra høyre, ballen gikk forbi Bummen, fant Morten som banket inn ballen i hjørne.

Neste mål var veldig viktig, Morten dro av en SIF-back på venstresida, og sendte en suser i hjørne. Det kunne blitt fire. Thomas Hafstad traff tverrliggeren fra 11 meter. Det kom isteden fra, ja, nettopp Morten Gamst Pedersen. Fra høyre denne gangen dro han til fra 20 meter, og ballen fløy ned i korthjørnet til keeper.