1.divisjon 2002: Tromsø IL - Sandefjord

Vakkert var det ikke, men drepende effektivt. Morten Gamst Pedersen og TIL ordnet fire mål på sju målsjanser. Og berget nattesøvnen til TIL-trener Trond Johansen. - Det ble ikke mye søvn før kampen. Du kan si jeg sov best fra klokka åtte til 10.30, sier Johansen som var kraftig nervøs før kampen.

Nervøsiteten lå tjukt utenpå spillerne også. Det gikk en halv omgang før det skjedde noe som helst bortsett fra feilpasninger.  Bare en Thomas Hafstad sjanse ble notert før TIL tok ledelsen.  Morten Gamst Pedersen fikk ballen etter en dødball, vendte bort en mann, så åpningen i nærmeste hjørne og banket vakkert inn 1-0.  Dermed senket TIL skuldrene og begynte og ligne på det laget som alle forlanger skal rykke opp igjen.  En dødball ble klaret, Thomas Hafstad stjal ballen, la den inn til Roger Lange, som headet ballen i mål.

Kampen endret egentlig ikke karakter i andre omgang. TIL hadde god kontroll, men sleit fælt med å skape målsjanser. Det måtte en dødball til for å øke ledelsen. Svein Morten løftet ballen opp i hånda på Jan Fredrik Bjørntvedt.  Straffe.  Morten klemte til fra 11-meteren, ballen føk via stolpen inn.  Det var nesten naturlig at nummer fire kom på dødball bare minuttet etter. Svein Mortens frispark hadde perfekt bue mot bakerste stolpe, Bjørn brøt ballbanen og headet i motsatt.