1.divisjon 2002: Tromsø IL - Aalesund FK

Med det forløsende målet i folkefesten på Alfheim har virkelig Bjørn Johansen gjordt seg fortjent til lønna og opprykksbonusen han mottar fra Tromsø IL. Hjelpetreneren viste at det finnes flere venstreslegger i TIL enn hovedtrenerens. Og det er ikke første målet Bummen banker inn med galfoten i år.

Det ble den festen alle de tusenvis på tribunen hadde håpet på, selv om jubelen måtte sveives litt i gang både av Kristian Figenschow og et spill som ikke ga resultater med en gang. Første store sjanse fikk Peter Kovacs. Gamst Pedersen headet ned til Peter som blåste ballen rett på keeper.

Så - etter 27 minutter var vorspielet over og festen i gang. En høy ball i Aalesund-feltet ble headet ned etter massivt TIL-press. Bjørn Johansen klemte til med venstrefoten fra 16 meter. Pang, nede i keepers venstre hjørne. I andre omgang kom det masse snø, og det liker TIL. De hadde flere store sjanser, før Ole Andreas Nilsen bredsidet inn 2-0. Kampen var kjørt, selv om Aalesund utlignet på slutten.

Dommer var Kjell Alseth fra Stjørdals/Blink.

Oppdatert: 15.04.2004