1.divisjon 2002: Hødd - Tromsø IL

Dette var Tromsø IL første borteseier på 344 dager. Men det måtte et internt oppgjør til i spillegruppa, før det løsnet.  - Vi har vært altfor opptatt av dårlige baneforhold og motstandere som spiller defensivt mot oss, i steden for å gå i oss sjøl og ta tak i kampene. Etter kampen mot Ørn hadde vi derfor et spillemøte hvor vi tok tak i vår egen negative holdning. Det ser ut til at det hjalp, sier Bjørn Johansen.

Det var midtbanetrioen Thomas, Roar og Bjørn som først tok luven fra Hødd. Med solide grep på midtfeltet, som løp og spilte Hødd sin midtbane fullstendig i senk,  ble jobben enkere for TIL-forsvaret. Det var Bummen som startet det glimrende angrepet som ga TIL ledelsen: Med ryggen til Hødd-målet omtrent på midtstreken, vippet han ballen bakover til Roar i et strålende løp - spilte Bård perfekt gjennom til duell med keeper.

Og den vant Bård Karlsen. 2-0 kom på TILs andre gode målsjanse: Thomas Hafstad ble felt i et løp med ballen omtrent på straffemerket. Og det ga Morten muligheten til å gå alene til topps som måljeger i TIL.  Morten Gamst Pedersen var ofte på løpeturer inn i Hødd-forsvaret, og på en slik løpetur fastsatte Morten sluttresultatet til 3-0.  

Dommer var Ketil Sælen fra Arna/Bjørnar.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 14.04.2004

Del dette: