1.divisjon 2002: Aalesund FK - Tromsø IL

To tap, sju baklengst og rødt kort til Morten Gamst Pedersen - alt i løpet av tre dager. TIL er i ferd med å rote det til for seg i toppen av 1.divisjonen, - Det føles som vi har vært opp i to tester, og strøket i begge, oppsummerte Bjørn Johansen treffende etter skuffende 2-4 på Kråmyra. Historien fra Sandefjord gjenntok seg, selv om TIL-trener Trond Johansen før kampen igjen fokuserte på at spillerne måtte være skjerpet i starten av kampen, ble Gutan overkjørt  første 20 minuttene.

Etter vel et kvarter ledet Aalesund 2-0, og det kunne stått både 3-0 og 4-0 før tyve minutter var gått. Men TIL reiste seg igjen, først scoret Roar Christensen etter 26 minutter, så var veteranen Bummen  sentral da han serverte pent til Roar Christensen, som sendte videre til Vegard Berg Johansen som var sterk i duellen da han headet inn sitt aller første mål i TIL-trøya.

Og kampen kunne kanskje bikket TILs veg om Berg Johansen også hadde scoret 45 sekunder etter pause. Plutselig fikk han ballen foran mål etter en god TIL-overgang, men skuddet ble reddet på streken. Men Aalesund kom sterkt tilbake med to nye scoringer. Så klikket det for Morten Gamst Pedersen, som ble provosert av Frode Fagermo, tok igjen og ble sendt av banen med sitt første røde kort i karrieren.  

Dommer var Rune Nordby fra Tveita.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 15.04.2004

Del dette: