Tippeligaen 2000: Tromsø IL - Odd Grenland

I løpet av kort tid vet vi om det er det siste du så av Rune Lange på Alfheim.  Bare så det er sagt: Det er skjær i sjøen enda, selv Rune vet ikke helt hva som skjer. Han har ikke fått finstudert hva tyrkerne tilbyr. Han har i det hele tatt et avslappet forhold til det med penger. Men det personlige tilbudet er i alle fall godt nok. Men vil han?

Dette må være årsbeste på Alfheim. Det var i alle fall de 90 minuttene hilttil i år som lignet mest på TIL på Alfheim anno 1999. Stor bevegelse, gode løp inn i rom som TIL bare sporadisk har funnet i år. Rune headet i tverrligger etter drøy kvarteret. Tryggvi Gudmundsson med en stor mulighet.

Så testet Rune Lange igjen Holtan - kjemperedning etter heading. Sekunder deretter: Miika Koppinen heading etter corner renskes bort fra streken av Erik Pedersen. Andre omgang var det bare TIL. Igjen var det straffe som gjorde utslaget, eller kanskje ikke straffe ???  For først ble Roar løpt ned bakfra. Den så soleklar ut, men ikke for dommeren.

Bare minutter etter derimot gjorde dommeren det godt igjen. Igjen ble Roar lagt ned i bakken. Nå blåste han straffe, og den var ikke like klar. TIL fortsatt, og 2-0 kom etter innbytter Morten Gamst Pedersens fine innlegg søkte Rune Lange, som bommet, men en av backene til Odd satte den i eget mål.