Tippeligaen 1999: Tromsø IL - Stabæk

Rune Lange fikk nok etter en brent straffe og en dommer han bare karaktiserer som ufattelig dårlig.  - Jeg tok tennig. Dommeren skulle ikke få ødelegge for oss, sier Rune Lange. Det tok bare to minutter å slå tilbake etter straffesparket han satte i stanga - forøvrig Langes første straffemiss i en obligatorisk kamp.

Da serverte Morten Kræmer en av flere glimrende pasninger i "mellemrommet" til Bjørn Johansen; TIL-kapteinen spilte videre ut til Frode Fermann på kanten, som la et hardt innlegg. I hodestøtet til Rune Lange så man vill tenning, temperament og irritasjon. Rune er ikke bare irritert på dommeren, men Stabæk-forsvarerne slapp unna med alle tjuvtriksene de brukte. Og på det viset er Stabæk verste av alle lagene i Tippeligaen. Etter en heller laber første omgang, kom TIL ut med en annen innstilling etter pausen.

De rundspilte gjestene etter alle kunstens regler, og produserte sjanse på sjanse. Kampen sett under ett er Stabæk heldig som kunne reise herfra med poeng. Frode Fermann var meget god i andre omgang, han sto for utligningen, og la inn til Runes første mål. Og selveste målkongen Rune Lange sørget for uavgjort i det syttiende minutt.  

Dommer var Frode Kvam fra Strindheim.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 09.04.2004

Del dette: