Tippeligaen 1999: Rosenborg BK - Tromsø IL

Rune Lange jublet uhemmet da han utlignet til 2-2 nesten to minutter på overtid på Lerkendal. Utrolig at den gikk inn, det er spesielt å score et sånn mål. Vi var ti mann, det var litt flaks at ballen gikk inn, det var på overtid og det var på Lerkendal, gliste måltyven i TIL-garderoben.

TIL spilte en veldig god første omgang. TIL nærmest sjokkerte godt vante trøndere. Taktikken med å presse høyt fungerte perfekt. Rosenborgs stjernespillere gjorde feil på feil og ble usikre.  TIL klarte å få flere gode overganger, spilte bra og skapte sjanser. RBK skapte ikke annet enn et par halvsjanser.

Derfor var det ikke ufortjent da Andreas Ottosson gjorde maks ut av Gaute Helstrups lekre gjennomspill. Svensken gikk på et sugende løp og skjøt i motsatt hjørne med venstrebeinet  - hans tredje mål på to kamper. TIL kunne gå til pause etter å ha levert en strålende første omgang, kanskje den beste på Lerkendal noen sinne.  Med andre omgang kom RBK, delvis fordi gutan ble litt engstelig - og kanskje litt slitne.

Strand utlignet og Mini fant et hull i klyngen foran mål. Plutselig var Rosenborg foran. Og da Robin Berntsen ble tvilsomt  utvist 10 minutter før slutt, var vi rimelig sikker på at løpet var kjørt. Ja, faktisk helt sikre.  Men TIL nektet å gi seg - og fikk betalt.  Rune Lange viste hvorfor han var ønsket på nettopp Lerkendal - og sikkert er det enda. Han scoret, og klokka viste 91.50. Og TIL hadde tatt poeng på Lerkendal tredje året på rad.