Tippeligaen 1999: Moss - Tromsø IL

TIL tok sin første seier på bortebane på over et år, og dermed kunne Gutan gå i borgertoget med god samvittighet. Rune Lange scoret to mål - for første gang da TIL tok tre poeng på en seriekamp. Mest glad var nok Tryggvi Gudmundsson. Skal islendingen tilbake på landslaget, må han score mål i Tippeligaen, og det gjorde han.

De tre spillerne som TIL har på topp fungerer meget bra sammen. Samtidig er de flink å gjøre hverandre god. Sist og ikke minst er de målfarlige. Riktignok var det Moss som tok ledelsen etter 29 minutter ut i første omgang. Men reduseringen var ikke langt unna, og den var lekker. Andreas Ottosson fant Rune Lange inne i feltet, og Rune vendte bort en forsvarsspiller og satte ballen sikkert i mål.

Og dermed hadde TIL scoret på en av fire målsjanser før sidebyttet. Spillemessig var TIL klart det beste laget før pause, og etter hvilen domminerte de totalt - tross de ikke skapte mange store sjanser. Tryggvi skaffet TIL en drømmeåpning med scoring etter tre minutter.

Etter tyve minutter uten målsjanser var det duket for Thomas Hafstad.  Rune vant en duell inne i feltet og kjempet videre til Thomas som scoret sikkert. Seks minutter før slutt satte Rune Lange inn en retur fra keeper.  Moss reduserte til 2-4 i det 88. minutt.

Dommer var Kjell Alseth fra Stjørdals/Blink.

Oppdatert: 09.04.2004