Tippeligaen 1999: Lillestrøm SK - Tromsø IL

En historisk seier. Og hysterisk moro. TIL-trener Terje Skarsfjord ver et eneste stort smil etter triumfen på Åråsen. For alle første gang vant TIL en seriekamp på Åråsen - på det fjortende forsøket. For det første vant vi endelig på Åråsen. For det andre vant vi igjen på bortebane etter flere strake tap. Og for det tredje vant vi etter å ha slitt en periode. Nå er vi kvitt høst-spøkelset, jublet spilleutvikler Bård Flovik.

TIL fikk en drømmeåpning da Tryggvi Gudmundsson behersket la ballen i hjørne.  Åtte minutter senere dro islendingen opp kampen vakreste angrep. Han mottok en hodeklarering fra Roger Lange, forserte og fintet LSKs venstreback nesten til Gardemoen og slo perfekt inn til Rune Lange. TILs toppscorer kom på et fint løp, lekte kelner med hodet og Frode Fermann takket og bukket med et kontrollert skudd.

Tavla viste 18 minutter og 0-2. Ett sjokk for både Åråsen-publikummet og tusenvis av tippere. Rett etter pause kunne TIL ha punktert kampen. Både Roar Christensen og Tryggvi hadde to store sjanser. Roar kom rundt keeper, men skuddet ble stoppet av ei LSK-hånd - uten at dommeren så det. Tryggvi ble stoppet av stanga. Kvarteret før slutt kom reduseringen som kunne ha ødelagt kvelden. Det gjorde selvsagt avslutningen nervepirrende.

Dommer var Tor-Arne Fiskum fra Bossmo & Yttern.

Oppdatert: 09.04.2004