Cup NM kvartfinale 1999: Tromsø IL - Raufoss IL

Det er noe eget ved cupen og Terje Skarsfjord. Med Narvik-mannen på benken taper ikke TIL cupkamper. Nå er "Skars" og "Gutan"  bare en kamp unna Ullevaal -  igjen. Skarsfjord har ført TIL fram til tolv seirer og en uavgjort, på tretten kamper. Og han liker seg når det drar seg mot høst og laget hans henger med i kampen om bøtta til Harald.

Det tok ikke lang tid før nervene roet seg på benken, Thomas Hafstad, som man skulle tro var født i Kenya, feide inn 1-0 etter bare åtte minutter. Da var egentlig løpet kjørt. For Raufoss hadde ikke noe å by på. Viljen og evnen til å angripe var minimal. Og da Tryggvi Gudmundsson lekte kelner for Rune Lange, sju minutter før pause, var plassen i semifinalen definitivt servert.

Etter pause ble det også etter hvert spillemessig underholdning. Frode Fermann kom inn og ville veldig gjerne vise seg fram mot en motstander mer eller mindre i oppløsning. Han startet angrepet som førte til straffe (3-0), styrte selv inn nummer fire, etter utmerket forarbeid av Rune Lange, og serverte et stjernelegg, som Tryggvi kontrollert bredsidet bak en mer og mer frustrert Raufoss-keeper.

Dommer var Kjell Alseth fra Stjørdals/Blink.

Oppdatert: 09.04.2004