Cup NM 4.runde 1999: Tromsø IL - Stabæk

Det er godt å ha Terje Skarsfjord tilbake i fotballbyen Tromsø. Sist han trente TIL ble det cuptriumf. Og nå - etter to sesonger med cup-exit i 4. runde- har han tent cupfeberen igjen. Triumfen var på alle måter imponerende. Stabæk - et av Norges beste lag - ble rundspilt, av et aggresivt, sjanseskapende og defensivt bunnsolid TIL-lag.

Men selv om alt gikk mot TIL før pause, og Stabæk tok ledelsen knappe kvarteret etter, ga ikke gutan opp. Sånn var det i 1996 også, blant annet på Ullevaal, da TIL lenge lå under 0-1. Og på en dag da ingen av de tre på topp fikk uttelling, dukket det opp andre spillere med målteft i "boksen"

Den gamle Fløya-spissen Roger Lange feide inn 1-1, og fikk sitt definitive gjennombrudd i TIL-trøya. Men ikke først og fremst for at han scoret sitt første mål på A-laget, men fordi han ruvet vi midtforsvaret. Thomas Hafstad er en annen spiller som har slitt for suksessen. Han ringes ikke ned av proffagenter, men for Tromsø IL er han utrolig viktig. Og det var han i dag også som matchvinner. 

Dommer var Jon E. Skjervold fra Fet.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 09.04.2004

Del dette: