Tippeligaen 1998: Tromsø IL - Rosenborg BK

TIL ledet 2-0, og Roar Christensen feide inn en av de fineste scoringene som noen gang har vært laget på Alfheim. Men Rosenborg slo tilbake - som den seriefavoritten de er - og tok alle poengene.  Dermed gikk mange snytt hjem etter en knakende god fotballkamp. Skal vi slå et lag som Rosenborg, så må vi ha marginene på vår side. I dag hadde vi det bare delvis, og da er det umulig å slå trønderne, sier trener Håkan Sandberg.

TIL fikk en drømmeåpning da Tryggvi Gudmundsson fant en liten åpning i muren etter 16 minutter. Det var litt flaks, innrømmer islendingen, som har scoret i de tre siste hjemmekampene. Flaks var det definitiv ikke da Roar Christensen fikk drømmetreff tre minutter seinere. TILs løpsmaskin har den siste måneden trent på langskudd, og nå fikk han betalt for strevet.

Men nå presset trønderne TIL tilbake på banen, og så fikk de kanske hjelp av mannen i svart. Det virker som om dommerne synes synd på RBK når de ligger under. Her ble det dømt et tvilsomt straffe. Noe Sigurd Rushfeldt satte sikkert i mål. Da gjestene fikk nok et tvilsomt dømt straffe ni minutter seinere, ja da fikk dommeren pipekonsert mot seg fra publikum resten av kampen.

Og da Bjørn Otto Brakstad kunne heade inn frisparket fra Bent Skammelsrud, ble det ekstra galt. Det var et veldig tvilsomt frispark. Dessuten svidde TIL noen store muligheter i begynnelsen av andre omgang. RBK scoret to ganger til, og ledet 4-2, før Rune Lange skapte spenning i kampen med scoring tretten minutter før slutt.

Dommer var Per Ivar Staberg fra Sunndal.

Oppdatert: 08.046.2004